Videot

ico-youtube

Yhteistyössä

freetime

logo-bet

logo-stadium

logo-mediaani

Seesteinen maalaismaisena. Aamuyön pikkutunnit ja viski, joka olisi saanut jäädä ottamatta. Rantasaunan takana seisoo mies. Ryhdistä sen tunnistan. Kasvoja en näe, aamuinen usva estää näkemästä. Kostea heinikko taipuu alleni ja päättäväisin askelin kävelen kohti saunaa.

Saunan takana oleva mies ei ole kuka tahansa. Saunan takana, halkopinon vieressä seisoo Harjun Potkun tuleva Kapteeni. Isältä pojalle, pojalta pojanpojille. Perinteikäs uuden johtajan puhdistautuminen on viimeistä vaille valmis. Joukkue on puhunut, päätös on tehty. Valtavan vastuun kantaminen vie voimat vahvaltakin.

Lähestyn. Mies on polvistunut. Erotan kasvonpiirteet, vahvan leuan. Saan vastaani vakavan ja harkitsevan katseen. Tummien silmien takaa näen kyyneleet. "Nouse poikani, tänään sinusta tulee se, joksi olet syntynyt", totean ja tajuan kuulostaneeni melko kornilta.

Tunnelmallisen hetken rikkoo Maliniemen Arttu, joka rantavedessä kahlaten, huutaen tulkitsee Simo Silmun TVn kokoista haitaria. Kaiken huipuksi tilannetta on jäänyt seuraamaan Piipan Pekka, joka oli hakemassa saunapuita. Pellon reunalta kaukui kurkien kutsu. "Tule Joni, saunotaan vielä hetki."

Harjun Potkun Kapteeni kaudella 2014 on Joni Göös!