Videot

ico-youtube

Yhteistyössä

freetime

logo-bet

logo-stadium

logo-mediaani

Kulennoisten Pallo - Harjun Potku; Regions Cup 3.kierros, 24.5.2014 klo.15 @ Kulennoinen (Punkaharju)

Velvollisuus oli pakottanut miehen ahdinkoon, pelkkä ajatus perääntymisestä sai hänet voimaan pahoin. Usko omiin ja vuosia sitten veljille annettu lupaus taistella loppuun käskivät eteenpäin. Kunnianhimo oli kantanut häntä tähänkin asti, arvet naamassa kertoivat eletystä elämästä. Piharakennuksen valokeila rikkoi aamuyön pimeyden. Keittiön kaappikello raksutti pahaenteisen nopeasti, aamu tulisi pian. Epäröiden mies nosti repun selkäänsä ja hengitti syvään. Mies kosketti sikeästi nukkuvan vaimonsa kasvoja, eikä voinut olla ajattelematta, ettei auringon noustua paluuta entiseen välttämättä ole. Vaimon hento ääni kysyi unisena ”Minne lähdet?”. Mies katsoi epäuskoisena vaimoaan, kenties viimeistä kertaa. Tunnekuohun täyttäessä kehon, kertoi hän rakkaalleen vastauksen ”Itärajalla on vähän selviteltävää..” Kauhunsekaisin tuntein vaimo istui sängyllä, katsoen hädissään aamuyön pimeyttä, jonne rakkaimpansa oli hetki sitten kadonnut. Nainen painoi kädet kasvoilleen ja nukahti itkien. Aurinko alkoi pian sarastaa, taivaanranta oli vaimon helpotukseksi taivaansininen.

Harjun Potkun varusvarastolla alkoi kuhista ja pelaajat saapua tukikohdan käskynantotilaisuuteen, kun valtakunnan kanavilla viestitettiin Regions Cupin kolmannen ottelukierroksen peliparit. Harjun Potku pukeutuu parhaimpiinsa ja matkustaa tummennettujen lasien suojissa kohti itärajaa. Kolmannella ottelukierroksella Potkun nykykunnon mittauttaa Kulennoisten Pallo Punkaharjulta. Otteluparin onnetar suosi tässä tapauksessa vain vierasjoukkuetta ja Jyväskylässä tieto otettiinkin vastaan karnevaalihengessä. Mediatiimin työstäessä mainoksia 4.ottelukierrokselle, kannattajajoukko teki jo matkasuunnitelmaa kohti Eurooppaa. Kaukana itärajalla tieto tulevasta purkautui pelonsekaisina tunteina, jopa toiveita arvontatuloksen uusinnasta elätellen. Punkaharjun paikallismarket poisti  mestaruuslippalakit valikoimistaan ja paikallista hamekansaa alettiin varoitella jyväskyläläishurmurien saapumisesta kylänraitille.

Kahden cup- ottelukierroksen jälkeen Potku on kirjannut tehtyjen maalien sarakkeeseen 12 osumaa ja päästettyjen maalien kohta on jätetty tyhjäksi. Sokerihumalassa hyökkäävä ja depressiivisesti puolustava Potku säikähti tuoretta arvontatulosta ja luuli päässeensä esityksillään suoraan kansainväliseen lohkovaiheeseen, sillä kenelläkään ei ollut tietoa missä Kulennoinen sijaitsee. Nopealla taustatyöllä seurajohto kuitenkin profiloi vastustajansa ja alkoi työstää uuttaa taistelusuunnitelmaa tulevaa varten.

Jyväskylässä paikallismedia spekuloi ottelua seuraavasti: ”Potku tarvitsee ottelussa kokenutta kaartiaan, sotureita joiden pääkoppa kestää tulihelvetin keskellä. Nuorten tähtien tulee lunastaa lupaukset näissä hetkissä ja kestää vierasyleisön antama paine. Kyseessä on iso ottelu, taianomainen hetki jokaisen Potkulaisen elämässä. Tässä ottelussa esiin nousevat pelaajat, joilla on jatkoajalla kanttia heittää pallo verkkoon tai tehdä omalla puolustusalueella, alimpana pelaajana liukutaklaus takaapäin.” . Joukkueenjohtaja Pesonen soitti hymyssä suin pelaaja-valmentaja Mikko Tarvaiselle ja käski laittaa kuohuviinit hyvissä ajoin kylmään.

Kokemuspohjaa Kaakkois-Suomen viheriöltä omaava seuraikoni Joni Rosenblad tiesi kertoa, että Kotkaa lukuun ottamatta jalkapalloilun osaamistaso laskee systemaattisesti Keski-Suomesta itään päin siirryttäessä. Kulennoisten kohdalla jalkapalloaapista on opiskeltu siten, että seuran edustusjoukkue potkiskelee paikallispiirin IV-divisioonassa keskinkertaisella menestyksellä. Potkun pelaajakoordinaattorit tietävät vastustajasta tässä vaiheessa sen, että joukkueella on ollut ongelmia hermokontrollin säilyttämisessä sekä pelaajarotaation suhteen.  KuP:n taktiset palat ovat vielä hioutumatta paikoilleen, joka huojentaa Potkun mentaalivalmennuksesta ja huoltopuolesta vastaavaa Mikko Oinosta: ”Kyseinen asetelma on meille eduksi, sillä joukkueemme koostuu äärimmäisen ärsyttävistä sekä teknisesti ylivertaisista yksilöistä. Potkulaiset liikkuvat kentällä lampaan asuissa, mutta käyttäytyvät kuin kusipäiset sudet, joilla on varaa ja itsevarmuutta syödä reviirinsä ulkopuolella.”  

Potku lähtee otteluun vahvalla kokoonpanolla ja täydellä ryhmityksellä. Valmennusjohdolle jää valinnan vaikeus poimia kentälle tämän hetken kuumasta korttipakasta tulikuumin nippu. Laitalinkit Oskari Luoma ja Miikka Huisko ovat aloittaneet kautensa vahvasti ja lähtevät luottavaisina tulevaan otteluun. Keikat on peruttu ja tilastotentit saavat odottaa. Maalivahti Arttu Maliniemi kertoi uusineensa viisumin ja lahjovansa rajamiehet viinalla, jottei Punkaharjun rajalla koeta odottamattomia yllätyksiä. Muutaman viikon tauon jälkeen joukkueen kokoonpanossa nähdään myös Jaano Kaipanen, jonka pelikunto on hiottu äärimmilleen Suomen Ilmavoimien kantahenkilöstön avustuksella. Irlantilaiskaksikko Shane McDermott ja Ronan Browne palavat halusta päästä vierasyleisön eteen. Otteluennakot spekuloivat ottelusta poikkeuksellisen kovaotteista kamppailua.   

Potkun kokoonpanosta puuttuvat varmuudella pitkäaikaistoipilas Olli Lappi sekä työkiireinen Toni Kauppinen. Lisäksi seurajohto on asettanut konkariosaston Riku Peitsaho, Erno Blomberg ja Jarkko Ahonen matkustuskieltoon, jonka vuoksi miehet eivät nouse kisabussin lauteille.

Harjun Potkun sensaatiomainen matka kohti Regions Cupin neljättä ottelukierrosta käynnistyy Kulennoisten kentällä lauantaina 24.5.2014 klo.15, jolloin taivaansiniset astelevat paraativarustuksessa vastustajansa kotipyhättöön ja ottavat ohjat käsiinsä. Nämä juhlat eivät sijaitse naapurissa, mutta sen verran hyvistä kinkereistä on kyse, että Harjun Potku suosittelee hyppäämään bussiin ja lähtemään joukkueen tueksi todistamaan uskomatonta näytöstä.