Videot

ico-youtube

Yhteistyössä

freetime

logo-bet

logo-stadium

logo-mediaani

Hipposhallin kiireinen vahtimestari kävelyttää kuvausryhmää pallokentän yli kohti vastapäistä juoksurataa. Harjoitusvuorot ovat päättyneet noin puoli tuntia sitten, klo.23. Hallin henkilökunnan lisäksi paikalla on enää omatoimista intervalliharjoitetta juoksuradalla päämäärätietoisesti toistava Mikko ”aristokatti” Piippa.

Piipan jalkapallosuvun vanhempi versio, Piipanmikko kuuluu Harjun Potkun vakiokalustoon ja omaa vahvat näytöt menneiltä vuosilta. Alkavan kauden pelipaikkaspekulaatiot tai taktiset muutokset eivät lisää paineita keskikenttäkoodarin harteilla. ”Pelipaita on jo painossa ja kohta se päällä painetaan tuttuun tapaan 90 minuuttia per ottelu, joskus jopa yliajat päälle”. Miehen kasvoilta välittyy leikkisää itsevarmuutta ja asenne luettavissa käsivarteen tatuoidusta tekstistä Dracõnem dormientem nunquam titillandus (suom. älä koskaan kutita nukkuvaa lohikäärmettä).

Loppuvuoden keskikenttäatleetti vietti Bahaman lämmössä, tutustuen Baha Menin uusimpaan tuotantoon, kotiloruokiin sekä äärimmäisen kovaan lihaskuntoharjoitteluun. Lokakuusta lähtien 15- 19 tuntia viikossa harjoitellut työhevonen on aloittanut palloharjoitukset häikäisevästi ja väläytellyt ylivoimaista kuntopohjaa harjoituskavereilleen. Nopeasti huippukuntoon päässyt keskikenttäveistos asettaa päänvaivaa myös valmennusportaassa: ”Potkun keskikenttä tulee olemaan ensi kesänä mykistävän kovakuntoinen, hyvin ruskettunut sekä hämmästyttävän komea”, toteaa pelaaja-valmentaja Mikko Fouganthine- Tarvainen.

Nelosessa debytoivan Potkun urakka saa Pipsan mietteliääksi ja kysyttäessä tulevan kauden suurimpia haasteita sekä joukkueen heikkouksia hän vakavoituu: ”Aluksi otetaan varmasti hapuilevia askelia tuntemattomaan, mutta uskoisin valmius- ja kypsyystason antavan Potkulle mahdollisuudet jatkaa näytöstyyliä myös Nelosessa. Henkilökohtaisella tasolla Jämsänkosken ja Keuruun vieraspelit pelottavat eniten, sillä Golf-menopelini ei ole tottunut pitkiin siirtymiin. Myös Kangasniemen vierasmatkasta tulee raskas, sillä matkalle ei sijoitu yhtään täyden palvelutarjonnan huoltoasemaa.”

Nykyisessä seurassaan aristokatti nauttii suurta arvostusta ja luottamusta. Jalkapallon ohella mies suorittaa IT- puolen yliopistotutkintoa, joten on mahdollista, että hänet nähdään aktiiviuran jälkeen oikeissa päivätöissä. Piipanmikko tunnetaan myös tasokkaana pokerin pelaajana. Puistokadun pimeissä öissä on totuttu näkemään pöytälampun kajastus pokerihain työhuoneen ikkunassa. ”Valmennusjohdon kanssa on keskusteltu paljon näistä oheiskuvioista. Vaimo, pokeripiirit sekä yliopiston johtoporras tietävät kuinka kova sarja nelonen on, joten päähuomio tulee keskittymään huhtikuusta lokakuuhun pelaamiseen, jolloin kaikki muu jää taustalle.”.

Valokeilassa- haastattelusarjan aloittanut Mikko Piippa näyttää olevan valmis kohtaamaan kesän ja pukemaan päälleen m-koon pelipaidan. Kevät näyttää toteutuuko kunnianhimoinen tavoite.