Videot

ico-youtube

Yhteistyössä

freetime

logo-bet

logo-stadium

logo-mediaani

 

 

Monella tapaa merkityksellinen vuosi 2013 on taakse jäänyttä aikaa ja vuosi 2014 valmis kohdattavaksi. Historiankirjoissa mennyt vuosi tullaan muistamaan Suomessa Cheekin ja Harjun Potkun menestysvuotena. Syyskuun 21. tusina-artistin huudattaessa Katri Helena covereillaan täpötäyttä Helsingin jäähallia, sai seuraikoni Rauli ”Furu” Taipale urotyöllään tilaisuuden huudattaa Vehkalammelle saapunutta satapäistä yleisöä. Furun historiallinen maali ja tasapeliin päättynyt jännitysnäytelmä varmistivat Potkulle lohkovoiton sekä kiistattoman nousun divariporrasta korkeammalle.

Kaudella 2013 Potku pelasi Keski-Suomen 5-divisioonassa 18 ottelua sekä Regions’ Cupissa 2 ottelua. Kauden virallisista otteluista Potku voitti 15 (joista yksi Region’s Cupissa), pelasi tasan 2 ja hävisi 3 (joista yksi Regions’ Cupissa). Regions’ Cupissa matka päättyi FC Vaajakoskea vastaan. V-divisioonan urakointi päättyi Potkun osalta komeaan mestaruuteen. Mestaruudesta liikuttunut Erno ”Daddy” Blomberg tiesi kokemuksellaan kertoa voitonavaimista: ”menestyksen takeina voidaan pitää kovaksi saunottua yhtenäisyyttä ja laadukasta joukkuetta, jossa vastuu ei lepää yksilöiden varassa.”.

Kauden päätösgaalassa esityksistään palkittiin hyökkäyspuolella maalikuninkuuden voittanut Jesse Juusela, keskikenttää väkivalloin tukkinut Joni Göös ja puolustuksen lukkona toiminut kokenut tähtiveskari Arttu Maliniemi. Harjun Potkun vuoden 2013 pelaajana palkittiin itseoikeutetusti Rauli ”Furu” Taipale”. Mikko Piippa lähetettiin vaimonsa kanssa joulukuussa palkintomatkalle Bahamalle.

Valmentajan kiitospuheessa jaettiin vielä erityismaininta joukkueen kurinalaisesta työskentelystä puolustussuuntaan. Potku päästi sarjaotteluissaan vain 14 maalia. Sarjassa toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneet Huki sekä Pari päästivät sarjakauden aikana verkkoihinsa 30 maalia. Toinen kunniamaininta annettiin Clásico- otteluista (FCV/Reds), joissa verivihollinen kukistettiin kahteen otteeseen 2-0 voitolla.

Tulevia mietteitä kaudesta 2014…

Harjun Potkun läpi syyskuun ja ohi repaleisen lokakuun edennyt mestaruusjuhlinta on taakse jäänyttä aika. Joulukuun omatoiminen massakausi, pikkujoulujen puhdistautumisrituaali ja uuden vuoden juhlintaan seurajohdon lupaamat vapaat tunnit ovat edesauttaneet pelaajiston henkistä kuntoa kohdata edessä siintävä kausi. Kovimpien väitteiden mukaan itseluottamusta uhkuva joukkue on valmis aloittamaan urakan ja ottamaan vastaan uudet haasteet.

Valmennusvastuussa toistaiseksi jatkavan pelaaja-valmentaja Mikko Tarvaisen mukaan joukkue käy taistoon selkeästi, suoraviivaisesti ja ketään kumartelematta: ”Visio tulevasta kaudesta on valmis ja päämäärän tavoittaminen koostuu divariportaan mukaisesti neljästä tekijästä: Valmius, sopeutumiskyky, menestys ja nautinto”. Ennen jatkokysymysten esittämistä Tarvainen ehtii täydentää ideologiaansa: ”Potku on Potku myös nelosessa. Tästä pitää nauttia niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. Pelaajisto on vahvistunut ja harjoitusten laatu paranee sitä kautta automaattisesti. Tulevalla kaudella ei nähdä Potkun selviytymistaistelua, vaan vahvaa suorittamista ja entistä enemmän saunailtoja.”.

Seurajohto ilmoitti vuoden 2013 lopulla vahvistuvansa myös organisaatiotasolla. Joukkueenjohtoon nimitetty Jussipekka ”Eki” Pesonen, myös öljy- ja kaasubisneksistä tutuksi tullut oligarkki omaa pitkän linjan kokemusta ison organisaation pyörittämisestä ja tuntee urheilumaailman kovuuden. Mattamustalla avo-

Audillaan haastatteluun saapunut, vakavailmeinen Pesonen myöntää valmistelujen olevan erittäin hyvässä vaiheessa. ”Rahaa riittää ja toimistolla neuvoteltu sellaisista pelaajasopimuksista, että heikompia hirvittää.”. Kunnianhimoinen joukkueenjohtaja on nähnyt pienten paikkakuntien bunkkerit ja Eurooppaan on selvästi jo nyt vetoa: ”Tulemme kansainvälistymään maltillisin askelin, mutta tässä vaiheessa raotettakoon verhoa mahdollisesta Irlantiin suuntautuvasta harjoitusottelusta.” Paineita ja työtä seurapomolla riittää kauden alkaessa. Pesoselta tiedusteltaessa miksi haasteeksi juuri Harjun Potku, mies nousee haastattelupöydästä, nostaa villakangastakin kaulukset pystyyn ja toteaa poistuessaan: ”Kysykää lokakuussa uudestaan”.

Tulevan kauden osalta joukkueesta ja sen rakentamisesta ei Potkun mediatiimi tiedota kuin ääriviivoja. Viimevuotisen nimivahvan joukkueen pelaajasopimuksista on saatu uusittua valtaosa. Joukkueen harjoitusvahvuuteen on liittymässä uusia tulokkaita, joille suoritetaan pelitaidoista riippumatta äärimmäisen kovia persoonallisuustestejä. Potku on luvannut julkaista ensimmäisen osan uusista ja erittäin mielenkiintoisista pelaajasopimuksistaan tammikuun siirtoikkunan sulkeutuessa. Kauden alkuvaiheessa esityslistalle on säästetty myös tuoreita yhteistyösopimuksia.

Kauden pelilliset haasteet vuonna 2014 kiteytyvät Keski-Suomen 4-divisioonaan ja Suomen Regions’ Cup- turnaukseen. Alkavan kauden tavoitteet asettuvat 4-divisioonan osalta sarjan valloitukseen ja Regions’ Cupin jatkokierroksille. Varsinaisen harjoituskauden joukkue aloittaa tammikuun 14., jolloin Pesonen käskyttää suurseuransa Tarvaisen johdolla Hipposhallin matolle, jatkamaan siihen mihin syyskuussa 2013 jäätiin.