Videot

ico-youtube

Yhteistyössä

freetime

logo-bet

logo-stadium

logo-mediaani

Harjun Potkun menestyksekkäästi edennyt, pitkä ja värikäs kausi on lähenemässä loppuaan. Edellisellä kierroksella urakoitu vierasvoitto Korpilahden Martista ei tasollisesti silmiä hivellyt, mutta takasi Potkulle historiallisen sarjanousun. Paikallismedioissa kiertänyt heikkohermoisen ja sulamisherkän joukkueen maine on näin ollen historiaa ja seura ottamassa ensi kaudeksi askeleen kohti Nelosen rahakenttiä.

Varmistuneesta noususta huolimatta Potku-leirissä katseita ei ole käännetty tulevaan kauteen, sillä sokerina pohjalla kaudesta on jäljellä todellinen herkkupala; taistelu Keski-Suomen V-divarin kiistämättömästä herruudesta. Syyslauantaisessa lohkon finaaliottelussa tullaan lyömään viimeinen naula kauden 2013 arkkuun ja ratkomaan kuka määrää ja ketä.

Taivaansiniset hamuavat sarjanousun lisäksi palkinnokseen komeaa lohkovoittoa, jonka takaamiseksi nousujuhlia on pidätelty lauantai-illalle. Seurajohto on asettanut pelaajistolle yksilökohtaisia rajoitteita, ulkonaliikkumiskieltojen, ylimääräisten harjoitteiden, selibaatin sekä erityisruokavalion muodossa. Puhelimitse tavoitettu joukkueenjohtaja Jarkko Ahonen neuvoo nuorta pelaajistoaan kokemuksen syvällä rintaäänellä: ”Kuri, järjestys ja tasapaino ovat menestyksen takeita, eikä tässä vaiheessa kenelläkään ole varaa alkaa sooloilemaan. Suurin osa kavereista pelaa edelleen ensi kauden työpaikoistaan, joten motivaatio-ongelmat eivät tule kuuloonkaan”. Huhujen mukaan flunssaoireista kärsinyt keskikentän pallotaituri Tony Kauppinen lennätettiin vesipuisto Serenaan toipumaan keuhkovammastaan. Miestä ei nähty alkuviikon harjoituksissa, mutta toipuminen on kuuleman mukaan hyvässä aikataulussa.

Pelaaja-valmentajavelho Mikko Tarvainen saa kunnian marssittaa lauantain finaaliotteluun huippukuntoisen, 18 hengen miehistön. Saatujen ennakkotietojen mukaan leveän pelaajamateriaalin vuoksi osa ryhmästä jalkautetaan katsomon puolelle hoitamaan ensi kauden pr-työtä tulevien yhteistyökumppaneiden kanssa. Ottelun ennakkoasetelmia kysyttäessä mietteliäs, mutta harvinaisen hyväntuulinen Tarvainen tyytyy lainaamaan Z. Topeliusta: ”Mitä pimeämpi yö, sitä kauniimpi aamu. Mitä vaarallisempi taistelu, sitä loistavampi voitto”.

Joukkuevahvuuteen edellisellä ottelukierroksella palannut Ossi ”stadinkundi” Välimäki sai seurajohdolta hehkutusta pelikunnostaan ja väkevistä otteistaan. Myös toinen Raahelaiskarju Lauri Pisilä on selättänyt ikävän loukkaantumiskierteen ja astelee kauden tärkeimpään koitokseen täysillä lippailla.

Potkun viimeistelyharjoituksissa nähtiinkin itsevarman suorittamisen ja yhtenäisen joukkuehengen muovaamaa, äärimmilleen viritettyä voitonnälkää sekä energisyyttä. Keskikentän pelinrakentamisvastuussa läpi kauden loistanut Mikko Piippa valottaa vakavailmeisenä ajatuksiaan tulevasta: ”Tulossa on kuuma koitos, jossa jyvät erotellaan akanoista. Tähän on valmistauduttu koko vuosi ja nyt pitää näyttää omaa osaamistaan”. Tulevaa ottelua työmyyrä ei suostu kommentoimaan, vaan päätyy analysoimaan kaksinkamppailutilanteita päätössaunalla. Keskikentän tehot eivät tälläkään kertaa lepää yksin Piipan harteilla, vaan tulitukea antava koko kauden nousujohteisesti suorittaneet Potkun Royston Drenthe, eli Oskari Luoma sekä Carsten Jancker, a.ka Miikka Huisko. Laiturit lupaavat yhteen ääneen Oluttuvan kanta-asiakkaille kiireisen lauantaiurakan ja kaupan päällisiksi kylmää kyytiä.

Asiantuntijapiireissä ottelua on ennakoitu kirjavasti. Potkun pelätään sortuvan ylimielisyyteen ja hyvän olon tunteen tullessa voitonavaimien siirtyvän Rientolaisten ulottuville. Riennon epäillään olevan mentaalipuolella valovuosia Potkulaisia jäljessä. Vehkalammen kentällä Potkun viimeistelyharjoituksia seuranneella, anonyymillä jalkapallotietäjällä oli selvä näkemys tulevan ottelun käsikirjoituksesta: ” Pari

aloittaa dominoimalla ottelua. Potku ärsyyntyy, tiivistää pakettiaan ja terästäytyy. Ottelun lisäajalla fanien suuresti rakastama Riku Peitsaho viimeistelee 1-0 osuman ja hieno taistelu saa arvoisensa päätöksen. Jesse Juusela väittää pallon ottaneen kimmokkeen itsestään, mutta sanokaa minun sanoneen, Riku sen tekee”.

Lauantaina Vehkalammella pelattavaan otteluun odotetaan yleisöryntäystä. Ottelun ennakkoliput myytiin loppuun jo ensimmäisten tuntien aikana ja taivaansininen toimistopuhelin on soinut yötä päivää lisälippujen toivossa. Jyväskylän kaupungin tekniseltä puolelta on lupailtu lisäkapasiteettia huutavaan katsomopulaan.

Harjun Potku- Palokan Riento; 21.9.2013 klo.15:00 @ Vehkalampi 1