Videot

ico-youtube

Yhteistyössä

freetime

logo-bet

logo-stadium

logo-mediaani


Mannerjään vetäytyminen pysähtyy joksikin aikaa nykyisen Jyväskylän kohdalla ja synnyttää muodostuman johon myös nykyinen Harju kuuluu. Jokunen vuosi myöhemmin viriää tuon muodostelman päälle rakennetussa urheilupyhätössä viihtyvien ihmisten mielissä ajatus jalkapallojoukkueen perustamisesta.

Nämä urheilun, taiteen ja tieteen renessanssi-ihmiset antavat idean muhia, vaalivat ja muokkaavat sitä, ja synnyttävät Harjun Potkun tähdeksi keskisuomalaisen jalkapallomaailman taivaalle.

Samalla nousee myös Keski-Suomen vitosdivari maailman tietouteen ja nykyisin Keski-Suomen Valioliigana tunnettu sarja voi hyvin ja vaikuttaa elämään ja keskusteluihin tuhansissa kodeissa läpi maakunnan.

Potku on nyt osansa tehnyt ja on aika hyvästellä jo rakkaaksi käynyt vitonen ja siirtyä sarjaporrasta ylemmäksi julistamaan jalkapallon, kulttuurin ja jalkapallokulttuurin ilosanomaa uusille kentille ja kyläraiteille.

Taakse jäävät lukuisat rakkaat viholliset, joita vastaan pelatut ottelut muistetaan vielä vuosienkin päästä klassikoina joiden vertaisia tuskin tulee.

Huhtasuon hiekkakentän ilta-auringossa leijuva pöly, Halssilan mopopoikien suttaamat montut ja Kotalammen lähiöidylli. Yhden tuomarin paitsioarpajaiset sekä lukuisat vitosen taistelut Korpilahden ja Säynätsalon tekonurmilla. Reds, KaDy ja muut rakkaat vastustajat. Kaikki nyt osa historiaa ja kultaisia muistoja.

Vielä kerran kuitenkin Potku astuu taistelemaan vitosen pisteistä. Lauantaina, kauden viimeisessä koitoksessa, on vastassa Palokan Riento ja panoksena ottelussa, ei enempää eikä vähempää, kuin vitosen mestaruus. Kausi saa siis arvoisensa päätöksen tämän hienon ottelun ja potkulaisten päätösjuhlien myötä.

Tule paikalle. Vehkalampi. Tänään. Kello 15.00.