freetime

logo-bet

logo-stadium

logo-mediaani

Isäntien otteet olivat ensimmäisellä jaksolla tipotiessään lukuunottamatta muutamia oikean laidan sähäkkäitä haastoja. Potku siirtyi johtoon 1-0, kun Saksasta Suomeen Potkun pre-season harjoitusleiriltä maanantaina kotiutunut Plumber näytti, että osaa hän muitakin kuin putkia rassata. Plumber haastoi vahvasti laidallaan ja ajoi sisään kuudentoista alueelle, jossa MuurY:n pelaaja ei voinut muuta kuin rikkoa häntä huomattavasti nopeampi jalkaista Plumberia. Tuomari oli valppaana ja vihelsi Potkulle rangaistuspotkun. Plumber asettui itse laukomaan ja laukoi varmasti vasempaan alanurkkaan. 1-0. Vieraat olivat ensimmäisen jakson isäntiä parempia syöttöpelissään, joskin heidänkin todelliset vaaran paikat olivat olemattomia.

Toisen jakson alussa Potku aloitti pirteästi ja sai luotua kauniin tilanteen MuurY:n maalille, mutta suurin odotuksin Potkuun vapaalla siirrolla siirtynyt tuorein kohuhankinta nosti pallon hivenen yli maalin. MuurY jatkoi toisen jakson alussa pallonhallintaa pyrkien luomaan vaarallisia tilanteita Potkun maalille. Kuitenkin MuurY:n ongelmana oli sama kuin ensimmäisellä jaksolla: maalintekotilanteiden ja viimeistelyn puute. Potkun maalivahti oli tänään kuitenkin lahjananto tuulella ja päätti koppasta yhden MuurY:n keskitykseksi tarkoitetun pallon kainalonsa alta maalin perukoille. 1-1. Tasoitusmaalin jälkeen MuurY sai tilanteen, jossa suurella itseluottamuksella kokeilemaan lähtenyt MuurY:n pelaaja osui poikkipuuhun.

Potku ei kuitenkaan liiemmin lannistunut tästä takaiskusta vaan nosti pelin sykettä koko toisen jakson ajan. Vähän liiaksikin kun Potkun saksalaisveri meni kovaa tilanteeseen, jossa Potkusta lainalla MuurY:ssä ollut nuori maalivahti koki kovia ja sai iskun päähänsä, jonka seurauksena MuurY joutui vaihtamaan maalilleen jonkun heidän omasta kenttäpelaajaosastostaan. Oliko tämä Potkun taktiikkaa vai ei sitä voi vain arvailla, mutta tämän kyseisen tapaturman jälkeen peli kääntyi täysin Potkun hallinnaksi. Ja kukas muukaan kuin ensimmäisellä jaksolla pirteästi esiintynyt Plumber nosti pallon kauniisti takanurkkaan 20 metristä. 2-1. Potkun johtomaalin jälkeen ei mennyt kauan kun Potku siirtyi 3-1 johtoon saman saksalaisen rymistelijän toimesta.

Potku vaihtoi 60 minuutin kohdalla erinomaisen päivätyön tehneet Plumberin ja saksalaisveren pois ja ottivat sisään juoksuvoimaiset Jyväskylän oman juoksukoneen laitalinkiksi ja nostivat kärkeen alun perin Espoossa juniorina uraa luoneen pikakiiturin. Tämä kaksikko olikin suuressa roolissa Potkun takoessa vielä liudan maaleja. Potkun 4-1 maali olikin kaksikon käsialaa Espoon Sibeliuksen harhautettua ensin kaksi MuurY:n pelaajaa hämmästelemään hänen jalkojensa liikeratojen nopeutta, jonka jälkeen Sibelius laittoi kauniin syötön Osku "the Running Machine:n" jalkaan, ja vaikkakin RM:n ensi kosketus palloon olikin kovahko hän sai kuin saikin viimeisteltyä. Loppua kohden oli selvästi nähtävissä joukkueiden tasoeron selvä paremmuus Potkun eduksi. 5-1 maali olikin Potkun oman Sibeliuksen taidonnäyte hänen saatua millimetrin tarkan syötön Potkun keskikentältä MuurY:n puolustuksen jäätyä ihmettelemään. Yksi vastaan yksi- tilanne MuurY:n maalivahdin kanssa ei liiemmin jännittänyt kylmähermoista Sibeliusta vaan hän harhautti maalivahdin luontevasti ja sijoitti pallon tyhjään maaliin. 5-1. Potkun 5-1 maalin jälkeen Potku sai luotua lukuisia paikkoja vasemman laidalla liitäneen Isän ja Sibeliuksen toimesta. Ja kukas muukaan kuin Isä vastasi Potkun 6-1 maalista Tuken laitettua silmiä hivelevän tarkan keskityksen kulmapotkusta Isän päähän. 6-1. Potku kiittää kaikkia paikallaolijoita läsnäolosta ja toivottaa MuurY:n pelaajille onnea tuleviin koitoksiin.